UPfreebird - Ace 900 SP - Page 5
Close
Login to Your Account
Hello Guest, if you're reading this it means you have not yet registered. Please take a second, Click here to register and in a few simple steps, you will be able to enjoy all the many features of our fine community. It's quick and free. You can dismiss this message by clicking the X in the top right corner.
Polaris ACE Forum - Powered by vBulletin

UPfreebird - Ace 900 SP

This is a discussion on UPfreebird - Ace 900 SP within the ACE 900 SP forums, part of the Polaris ACE Forums category; That $11 Wiper Kit came in the mail today. And it's wayyyyyy to big for the Ace. But instead of tossing it,.. I'm altering it. ...

Page 5 of 5 FirstFirst ... 3 4 5
Results 41 to 48 of 48
Like Tree9Likes

Thread: UPfreebird - Ace 900 SP

  1. #41
    Senior Member
    is looking for mud!
     
    UPfreebird's Avatar
    Member #
    12000
    Join Date
    Aug 2018
    Posts
    151
    That $11 Wiper Kit came in the mail today.
    And it's wayyyyyy to big for the Ace.
    But instead of tossing it,.. I'm altering it.
    I cut off about 5-6" on the wiper arm itself and welded it back together.
    I still have to paint it,..then drill a hole in the windshield and mount it.

    I'll post a picture once it is mounted in place.
    16' ACE 900 SP

  2. #42
    Member
    This user has no status.
     
    Mudder2's Avatar
    Member #
    12086
    Join Date
    Dec 2018
    Posts
    30
    Bummer on the size. Here’s a pic of mine.
    [ATTACH=CONFIG]30136[/ATTACH
    Attached Images Attached Images  

  3. #43
    Senior Member
    is looking for mud!
     
    UPfreebird's Avatar
    Member #
    12000
    Join Date
    Aug 2018
    Posts
    151
    I put mine on the same spot. It is just centered on the windshield after I cut the arm down. No pic yet tho. In Italy now. I'll upload a pic when I return.
    16' ACE 900 SP

  4. Remove Advertisements
    AceForums.net
    Advertisements
     

  5. #44
    Senior Member
    is looking for mud!
     
    UPfreebird's Avatar
    Member #
    12000
    Join Date
    Aug 2018
    Posts
    151
    Here is the $11 Wiper installed. I cut about 5" off the wiper arm and rewelded it back together so that the wiper will fit directly in the middle of the windshield. It rotates all the way up and barely misses the roof.

    Hasn't rained on me since it's been installed.
    Attached Images Attached Images    
    16' ACE 900 SP

  6. #45
    Senior Member
    is looking for mud!
     
    UPfreebird's Avatar
    Member #
    12000
    Join Date
    Aug 2018
    Posts
    151
    So I was riding yesterday and encountered a problem.
    It was raining and I rode to test out the wiper. Which works great btw.
    I came across a sand hill and attempted to climb it.
    I made it to the top on the 4th try in 2WD.
    Then I clicked the AWD and went up flawlessly.

    Well then I went to leave and the backlight of my Analog Gauge went out.
    Then it came back on and had 2 warnings.
    EPS light and Check Engine light is on.

    What the mother?!?!

    I went to the gas station and turned it off. Bought some stuff. Went back out and it started right up.
    I drove directly home (about a mile) with no issues.

    Thoughts or solutions anyone?
    16' ACE 900 SP

  7. #46
    Junior Member
    This user has no status.
     
    AUGDOG's Avatar
    Member #
    11722
    Join Date
    Jun 2018
    Location
    S. WI
    Posts
    19
    Quote Originally Posted by UPfreebird View Post
    So I was riding yesterday and encountered a problem.
    It was raining and I rode to test out the wiper. Which works great btw.
    I came across a sand hill and attempted to climb it.
    I made it to the top on the 4th try in 2WD.
    Then I clicked the AWD and went up flawlessly.

    Well then I went to leave and the backlight of my Analog Gauge went out.
    Then it came back on and had 2 warnings.
    EPS light and Check Engine light is on.

    What the mother?!?!

    I went to the gas station and turned it off. Bought some stuff. Went back out and it started right up.
    I drove directly home (about a mile) with no issues.

    Thoughts or solutions anyone?
    Not sure If your voltage regulator is mounted in the same place as my 570 but I experienced A similar issue when mine got packed with mud. I've read here that it's best to relocate or cover The regulator Which I will do sometime in the near future.

  8. #47
    Senior Member
    is looking for mud!
     
    UPfreebird's Avatar
    Member #
    12000
    Join Date
    Aug 2018
    Posts
    151
    So you are thinking my glitching has to do with the Voltage Regulator?
    I am not sure where it is located on a 900 SP.
    I can check after work.
    I'll assume it's in a dumb spot right from the start.
    And with rain + sand,... I suppose that could affect the regulator.

    This was a first for my Ace.
    I've owned it for about 10 months and always drive it hard AF.
    16' ACE 900 SP

  9. #48
    Junior Member
    This user has no status.
     
    highpocket74's Avatar
    Member #
    4929
    Join Date
    Aug 2016
    Location
    Kinder, LA
    Posts
    26
    The voltage regulators are basically junk from Polaris. Replaced both on my two Ace 900 SP's under warranty with OEM parts however. They had totally different symptoms though. One was doing like you said during a ride trip in Arkansas. System was overcharging the battery at about 18 volts and the EPS would come and go with check engine light. Surprised we didn't blow up the battery! It was boiling by the time we got back to trucks. The voltage regulator affects all kinds of system components.
    UPfreebird likes this.
    2016 ACE 900 SP (x2)
    2016 RZR S 1000

Page 5 of 5 FirstFirst ... 3 4 5

Sponsored Links

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Similar Threads

  1. UPfreebird - Ace 900 SP
    By UPfreebird in forum Introductions
    Replies: 4
    Last Post: 08-29-2018, 05:11 AM
  2. New Forum - ACE 900 SP
    By 4Nines in forum ACE 900 SP
    Replies: 234
    Last Post: 04-15-2016, 05:41 PM
  3. 2016 Polaris ACE 900 SP First Ride & Review
    By NickJ in forum Polaris ACE News
    Replies: 8
    Last Post: 10-03-2015, 02:51 PM
  4. ACE 900 SP riding the Ridge in Eastern, Ky.
    By ky kodiak in forum ACE Pictures/Videos
    Replies: 0
    Last Post: 10-02-2015, 07:20 PM
  5. Replies: 0
    Last Post: 09-30-2015, 09:44 AM

Search tags for this page

upfreebird

Click on a term to search our site for related topics.